Ez az első nap eladott példányszám a kiadó szerint rekordnak számít a nem fikciós művek tekintetében. Mint írták, Michelle Obama Így lettem (Becoming) című könyve 2018-ban egy hét alatt érte el az 1,4 milliós eladott példányszámot.

Hirdetés

A Spare eladott példányaiba a keményfedelű köteteteken kívül a hangoskönyv- és e-könyv-változatokat is beleszámolták. „A Spare egy olyan ember könyve, akiről azt hittük, hogy ismerjük, de Harry herceget most a saját szavain keresztül tényleg megértjük” – fogalmazott Gina Centrello, a Random House Group elnöke.

A Spare című 407 oldalas mű magyarul március 17-én jelenik meg a Corvina kiadásában, Tartalék címmel.

A memoár címe arra a keserűségre utal, amelyet Harry érez amiatt, hogy ő csak a „tartalék” a brit királyi családban. Az elterjedt mondás szerint ugyanis a mindenkori uralkodó akkor gondoskodik megfelelően a trónutódlásról, ha házasságából születik egy trónörökös (heir) és egy tartalék is (spare).

Harry jelenleg az ötödik a brit trónutódlási sorban, bátyja, Vilmos ugyanakkor az első, aki édesapja, III. Károly után majdan az Egyesült Királyság következő uralkodója lesz.

Korábban írtuk