Az IKEA svéd bútoráruház ismét elérhetővé tette az „elfogadást támogató” szivárványszínű bevásárlószatyrát. A cég álláspontja szerint a táska „eladásaiból befolyt teljes összeggel a Háttér Társaságot – a legrégebbi és legnagyobb hazai LMBT+ szervezetet – támogatja majd, mely leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális embereknek nyújt közvetlen segítséget.”

Hirdetés

A homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia elleni nemzetközi napon (IDAHOT), ahogy minden más napon is, teremtsünk olyan…

Posted by IKEA on Thursday, May 13, 2021

A termék már az áruház webshopjában is elérhető, azonban a kategória kiválasztásával akadt egy kis probléma, ugyanis a szivárványos táska a „Hulladékgyűjtők és zsákok”, azon belül pedig a „Szemeteszsákok” csoportjába került az oldalon.

Fotó: ikea.hu
Fotó: ikea.hu

A bakira egyelőre az IKEA közösségi oldalán kommentelő lelkes táskavásárlók sem hívták fel a cég figyelmét, de a sok örvendező hozzászóló mellett pár ellenvélemény is megjelent:

  • A zacsi szuperül néz ki, szerencsére a szivárványt szeretem. Azt viszont, hogy ezen mit kell támogatni, nem igazán értem. Engem mint heteroszexuálist nem akar támogatni az IKEA?
  • Pont hogy könnyebb lenne ‘elfogadni’, ha NEM MUTOGATNÁK! Miért kell azokra kényszeríteni a „látványt”, akiket ez nem érdekel, vagy akiket taszít??? és pont a szivárványt erre használni???
  • Én anélkül is elfogadó vagyok, ha nem veszek ilyen táskát. Szerintem aki alapból nem elfogadó, pláne nem fog venni.
Korábban írtuk