BME-s hallgatók alkotta magyar csapat nyerte a nemzetközi megmérettetést, emellett a tehetségek fiatalok számos más kategóriában is megszerezték az első helyet.

Gepostet von Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem am Montag, 13. Mai 2019
Hirdetés

A XII. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyen a mérnökhallgatók az általuk épített, sűrített levegővel hajtott különleges járgányokkal, a pneumobilokkal versenyeznek.

Az idei versenyre hét ország (Csehország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia) 38 csapata, 23 egyetem 286 mérnökhallgatója érkezett. A megmérettetés helyszíne az utóbbi években már megszokott egri Érsekkert volt. A mezőny fele hazai felsőoktatási intézmények diákjaiból állt. Az esemény fővédnöke György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért- és szabályozásért felelős államtitkára volt – írja a bme.hu.

A csapatok május 10-én mutatták be projektjükről készített prezentációjukat a szakmai zsűrinek, majd aznap este elkezdődött a verseny első selejtezője. A második selejtezőt május 11-én rendezték meg, ami után a távolsági futam, és az ügyességi kategória három fordulója, végül a mindig nagyon népszerű gyorsulási verseny következett. A megmérettetésen a műegyetemisták kiválóan teljesítettek, magyar csapatként megnyerték a nemzetközi viadalt, összességében a 16 díj több mint felét ők hozták el.

További információ, képek IDE kattintva láthatók.