Fotó: MTI/Balázs Attila
Hirdetés

A Happy Bears Day elnevezésű rendezvény célja, hogy minél többet megtudjanak a park vendégei a világon élő nyolc medveféléről, azaz a fekete-, a barna- és az örvös medvékről, a jegesmedvéről, a pápaszemes, a maláj és az ajakos medvékről, valamint az óriáspandáról. A medvenapon az érdeklődők játékos formában ismereteket szerezhetnek a sóstógyógyfürdői látványosságban tartott három medvefajról – mondta Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark zoológiai osztályvezetője-szóvivője csütörtökön az MTI-nek.

A vasárnap délelőtt kezdődő programsorozat nyitányaként a Viktória-házban rendeznek mackókiállítást, de kézműves sarokkal, valamint vetélkedőkkel is várják a gyerekeket a szervezők.

A színpadnál mézkóstolót és méhészeti bemutatót tartanak, majd a jegesmedvék, a barnamedvék és a pápaszemes medvék látványetetése következik, akiknek ezen a napon „macitortával” kedveskednek gondozóik.

Az érdeklődők a Nyíregyházi Állatpark ismeretterjesztő mesekönyvének, a Medvés Könyvnek a szerzőivel is találkozhatnak, a program zárásaként pedig Biácsi Alexandra, a park állatorvosa osztja majd meg tapasztalatait az Ázsiában élő, az illegális medveepe-kereskedelem miatt veszélyeztetett medvefajok helyzetéről.

A nyíregyházi medvenapon egyébként minden a medvékről fog szólni: a botanika rajongói láthatnak medvetalp kaktuszokat, az állatpark éttermében lesz medvehagymával ízesített menü és medvehagymás pogácsa, a fagyizókban pedig macifagyit is kérhetnek majd a gyerekek.