A 66 éves férfi, papíron egy kórház alkalmazottja, a feletteseinek és azok hozzátartozóinak a megzsarolásával és megfélemlítésével érte el, hogy ne kelljen bejárnia a munkahelyére – közölte a dél-olaszországi Catanzaro város ügyészsége, amely vádat emelt ellene. Hivatali visszaélésért és csalásért feljelentették a kórház igazgatóját és hét másik alkalmazottját is.

Hirdetés

A munkakerülőt 2005-ben vették fel a kórházhoz, ahol a tűzvédelmi osztály munkatársaként kapott fizetést másfél évtizeden keresztül. A zsarolással és a fenyegetéssel elérte, hogy soha ne induljon ellene fegyelmi eljárás az igazolatlan távollét miatt.

A kalábriai Catanzaróban pár napja zárult le egy másik per egy kórház 57 alkalmazottja ellen, akikről a térfigyelő kamerák felvételei alapján kiderült, hogy vagy be sem mentek a munkahelyükre, vagy pedig a bejelentkezés után elhagyták az irodájukat, hogy elintézzék a nagybevásárlást a szupermarketben vagy videopókert játsszanak a közeli bárokban. A vádlottak közül 15-öt, köztük vezető beosztásúakat, felfüggesztettek állásában.

Korábban írtuk