Igazi retró: analóg kamera, kinyomtatja a fotót, de kapcsolódik az okostelefonhoz is. Mégpedig Bluetooth segítségével kapcsolódik, ami úgy általában nem lenne nagy szám, de hogy egy Polaroid teszi? Erre talán senki sem számított.

Fotó: ShutterStock

Most, a ma záró berlini IFA-n mutatták be, a neve Polaroid OneStep+. Nem holmi kiállítási darab, már kapható is. Ráadásul 160 dollárért, ami mai árfolyamon barátságos 45-46 ezer forintot teszi ki.

Pontosan úgy fest, ahogyan egy Polaroidnak kell kinéznie, éppen csak annyira modernizálták a kivitelt, hogy a mai szemnek tetszetősebb legyen.

Az új fényképezőgép portréobjektívvel, vakuval és micro usb-vel tölthető akkumulátorral is rendelkezik. Mintegy 10-15 perc után kinyomtatja az elkészült fotót, de a kép egy vezeték nélküli technológiával csatlakozott okostelefonon szerkeszthető és rögvest meg is lehet osztani a weben.

Bár a Polaroidnak az a dolga, hogy különösebb állítgatás nélkül csak úgy exponáljon az ember egy óriási piros gombbal, villantson a fölötte lévő hatalmas és hosszú élettartamú vakuval, de azért a holmi még néhány kreatív eszközt is kínál a felhasználónak.

Tud ugyanis többek között kettős expozíciót, fényfestést (!), távvezérlést és van hozzá kiegészítő portrélencse is.

A kamera mellesleg Polaroid is, meg nem is. Miután a múltba vesző nyolcvanas években oly divatos kamerát gyártó Polaroid gyár megszűnt, a holland Impossible Project vette meg a gyártósorokat. Eddig sok sikerük nem volt, de kitartó fáradozásuk már az előző próbálkozásukkal, a Polaroid One Step 2-vel is kezdett termőre fordulni.

Ennek gyártására már kivel mással, mint az eredeti Polaroid gyárral sikerült megegyezniük… A legenda feltámadhat.