Fotó: Simicskó István, Facebook
Hirdetés

Simicskó István Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián a Bátrak Ligáját szervező Honvédelmi Sportszövetség céljának nevezte, hogy támogassa a magyar fiatalokat azoknak a képességeknek a megszerzésében, amelyek segítik őket az életben.

Hozzátette: a cél, hogy a fiatalok rendelkezzenek a tisztánlátás képességével, stabil értékrenddel és fizikai-mentális állóképességgel. A küzdelmes élethez ezekre a képességekre szükség van – mondta. Véleménye szerint a versenysorozat sokat segít ebben a fiataloknak.

Megjegyezte: az élethez bátorság is kell és nagyon fontos a közösségépítés is, mert ezek szintén segítenek a kihívások leküzdésében.

Simicskó István elmondta, hét selejtező előzte meg a csütörtöki döntőt, a selejtezők első két helyezettje kapott meghívást az országos döntőre. Hozzátette: egyre nehezebb feladatokat állítottak össze a versenyzőknek, hogy még többet tudjanak kihozni magukból, még erősebbek legyenek.

Korábban írtuk

Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója arról beszélt, már az ókori görögök is úgy vélték, „akkor jó egy test, ha ép testben ép lélek van”.

Kiemelte: az országos döntő résztvevői legyőzték önmagukat, és az „én” helyett fontosabb volt a „mi”, a csapat, amelynek közös célja volt. A közös cél elérése érdekében mindenkinek oda kell tennie magát, különben nem lesz eredmény, a csapat elbukik – jegyezte meg.

Bozó Tibor szerint a verseny résztvevői mind nyertek, hiszen ápolták a barátságot, erősítették a fizikumot és pallérozták az elmét.

A versenyek lebonyolításában kadétok vettek részt. Bozó Tibor kiemelte: nagyon fontos a honvéd kadét program, és már 2100 kadét van országszerte, akik a képzés során erkölcsi értékrendet kapnak, amit tovább tudnak adni korosztályuk többi tagjának is.

A Bátrak Ligája országos versenysorozatot a Honvédelmi Sportszövetség szervezi 7. és 8. osztályos tanulóknak. A program célja, hogy a hazafias nevelés keretein belül aktív közösségeket hozzon létre és népszerűsítse az egészséges életmódot. A Bátrak Ligája szellemi vetélkedőiben a honismereti tudásukat, az aktivitásokban – mint az akadálypálya, a falmászás, az erőpróba vagy a villám tájékozódás – pedig a honvédelmi sportokban való jártasságukat mérték össze a diákok.

Idén 70 iskola 560 versenyzője vett részt a vetélkedőben, a döntőbe 14 iskola 112 versenyzője szerepelt. A vetélkedőt a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum csapata nyerte.