A judoinfo.hu szaklap szerint az IJF közölte a kétéves kvalifikációs sorozat végeredményét, és a szabadkártyák kiosztásánál a magyaroknak is jutott egy – ezt Pongrácz Bence kapja -, ennélfogva a magyarok csapatban is tatamira léphetnek majd. A 66 kilós Európa-bajnoki bronzérmesen kívül Tóth Krisztián (90 kg, MTK Budapest), Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE), Özbas Szofi (63, BHSE kg), Gercsák Szabina (70 kg, Atomerőmű SE) és Ungvári Attila (81 kg, Budaörsi SC) alkotja a válogatottat, a hetedik indulási jogot a csapat jelenti.

Hirdetés

A kvalifikációban öt versenyző vívta ki az indulás jogát: Tóth, Pupp, Özbas és Gercsák direkt kvótával, Ungvári pedig kontinentális kvótával lett résztvevő.

Nagy András, a szövetség főtitkára elmondta: az IJF a sorozat lezárultával kiosztotta a rendelkezésére álló szabadkártyákat is, Magyarország pedig a szerencsések közé került, persze nem alaptalanul. A párizsi torna csapatversenyének kiírásakor 18-ban határozták meg a résztevő országok számát, a kvalifikációs rendszerben azonban csak 17 biztosította be a helyét. A rangsor 18. pozíciójában a magyar csapat zárt, amely ezért kapott egy plusz kvótát, így először szerepelhet az ötkarikás csapatversenyben. Ez a plusz kvóta Pongrácznak jutott, aki nemcsak csapatban léphet majd tatamira Párizsban, hanem részt vehet a 66 kilogrammosok egyéni küzdelmeiben is.

Korábban írtuk