A találkozóra Dusanbéban, a volt szovjet tagköztársaság fővárosában kerül sor. Az engedélyről a tádzsik sportági szövetség adott hírt, hozzáfűzve, hogy a FIFA és az UEFA igenje után a meccs hivatalos válogatott mérkőzésnek számít, amelyen hat-hat csere engedélyezett.

Hirdetés

A jóváhagyó döntés annak fényében igazán figyelemre méltó, hogy február 28-án – négy nappal Oroszország ukrajnai inváziójának kezdete után – a FIFA további intézkedésig felfüggesztette az orosz válogatottak részvételét a nemzetközi szövetség égisze alatt zajló összes rendezvényen.

Az orosz nagyválogatott november 19-én – egy nappal a katari világbajnokság rajtja előtt – játszott volna edzőmeccset a bosnyákokkal Szentpéterváron, ám az amúgy csaknem két hónapja lekötött találkozót október végén Bosznia-Hercegovina labdarúgó-szövetsége lemondta. A bejelentés szerint a „széleskörű kritikát” figyelembe véve született meg a döntés a visszalépésről. A vb-re a bosnyákok nem jutottak ki.

Az orosz válogatott tétmérkőzést legutóbb tavaly novemberben játszott, amikor 1-0-ra kikapott a horvátok vendégeként világbajnoki selejtezőn. Azt követően idén először Kirgizisztánban lépett pályára a szbornaja szeptember végén, 2-1-re nyerve a hazai válogatott ellen.

Korábban írtuk