Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Ferencváros–Paksi FC 3-2 (2-2)
Groupama Aréna, 7129 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Zachariassen (22.), R. Mmaee (45+1. – 11-esből), Botka (92.), illetve Bőle (7.), Wingo (39. – öngól)
piros lap: R. Mmaee (95.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee (Botka, 76.), Kovacevic, Pászka (Marquinhos, a szünetben) – Besic, Laidouni (Gojak, 85.) – Zachariassen (Auzqui, 76.), Tokmac Nguen, A. Traoré – R. Mmaee
Paks: Nagy G. – Osváth, Szélpál, Kádár, Kinyik, Szabó J. (Sajbán, a szünetben) – Bőle (Szabó B., 55.), Papp, Balogh B. (Tamás O., 91.), Hahn – Varga B.

Visszafogott iramban kezdődött a mérkőzés, amelyen a Paks már a 7. percben vezetést szerzett Bőle kiugrását követően. A Ferencváros bár nem fokozta a tempót, játéka viszont koncentráltabbá vált, amely gólszerzési lehetőségekhez vezetett, Adama Traoré beadásnak szánt labdája például a lécen pattant. A 22. percben paksi védelmi hiba után egyenlítettek a hazaiak: Nagy Gergely óriási bravúrral még hárította Ryan Mmaee próbálkozását, de Zachariassen ismétlésével szemben már tehetetlen volt. A Paks saját térfelén szervezetten várta ellenfelét, a megszerzett labdákból pedig igyekezett gyors akciókat vezetni, egy alkalommal még Dibusznak is vetődnie kellett.

Az FTC ritkán tudta áttörni a zárt paksi védőfalat, így nem alakított ki nagyobb helyzetet. A 39. percben másodszor is előnyhöz jutott a vendég gárda: szöglet után Balogh Balázs lőtt 18 méterről, a tömegben Wingón pattant meg a labda, amely a hazai kapuba került. A szünet előtt Ryan Mmaee harcolt ki büntetőt, melyet a játékvezető videózás után ítélt meg, és a sértett váltott gólra.

A szünetben mindkét csapat lecserélte a balhátvédjét, a hazaiaknál Traore lépett vissza, akinek távoli lövése a kapufán csattant az 58. percben. A Ferencváros továbbra is támadásban maradt, de akcióit nem tudta befejezésig elvinni. A Paks beszorult, erejéből már nem futotta kontrákra, a 75. percben viszont Hahn villant, lövését Dibusz látványos vetődéssel tolta oldalra.

Korábban írtuk

A hajrában a Paks előtt adódtak újabb gólszerzési lehetőségek, de Balogh kiváló helyről elvégzett szabadrúgása kapu fölé ment, majd Hahn és Dibusz újabb párharcát is a hazaiak kapusa nyerte meg. A hajrában Auzqui előtt adódott meccslabda, de rosszul találta el a labdát, viszont így sem maradt döntetlen a végeredmény, mert a 92. percben Botka ívelt fejessel bevette a paksi kaput. A középkezdés előtt dulakodás támadt a félpályánál, amelynek végén Ryan Mmaee előbb sárga lapot kapott, majd kiállították.

A Ferencváros az OTP Bank Liga most zajló szezonjában házigazdaként továbbra is veretlen, hetedik hazai meccsét is megnyerte, viszont kapott góljai számát megduplázta.

<br>