Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
A francia Aurelien Tchouameni (b) ünnepli gólját Wilton Sampaio brazil játékvezető mellett a katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntő mérkőzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 10-én
Hirdetés

A The Times értesüléseire hivatkozva a Magyar Nemzet azt írja, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntése értelmében a brazil Wilton Sampaio továbbra is Katarban maradt, és jó esélye van arra, hogy vasárnap ő legyen a vb-döntő játékvezetője.

Sampaio dirigálta a Franciaország–Anglia (2-1) negyeddöntőt, és a találkozó után nem csak Angliában kapott kemény kritikákat, mondván, hogy látványosan a franciáknak kedvezett a szabálytalanságok megítélésénél. Tény, hogy az első francia gól előtt Bukayo Sakát szabálytalanul szerelte Aurelien Upamecano, Sampaio azonban nem fújt a sípjába.

– Azt kell mondjam, hogy a fontos helyzetekben nem a javunkra ítélt, és sokat büntetett minket – jelentette ki a találkozó után visszafogottan Harry Maguire, a Manchester United hátvédje. A korábbi 85-szörös válogatott Gary Neville nem finomkodott ennyire, Sampaio ténykedésére a rémálom kifejezést használta.

– Ő a játékvezetők vicce. Nem azt állítom, hogy csak miatta kaptunk ki, de ő egy rossz bíró

– szögezte le Neville.

A The Times arról is beszámolt, hogy a két neves angol bíró közül a FIFA Michael Olivert hazaküldte, de Anthony Taylor továbbra is Katarban van, így neki is van esélye arra, hogy megkapja a vb-döntőt.

Már négy meccset vezetett a vb-n

A 40 éves Sampaio egyébként már négy meccset vezetett a vb-n, s érdekesség, hogy a francia–angol negyeddöntő előtt háromszor a hollandoknak: a csoportkörben Szenegál és Katar, a tizenhat között az Egyesült Államok ellen.

A világbajnokságon kedden rendezik az Argentína–Horvátország elődöntőt, míg a másik mérkőzésen szerdán Franciaország és Marokkó találkozik a döntőbe jutásért. A keddi mérkőzésen az olasz Daniele Orsato fújja a sípot, szerdán pedig a mexikói César Arturo Ramos.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk