Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, szerk.
Hirdetés

Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója – akinek édesapja Varga Zoltán klubtársa volt – beszédében kiemelte, a legendás jobbösszekötőt váratlan megoldásai, cselei tették naggyá, majd reményét fejezte ki, hogy a koszorúzást követő U13-as emléktornán a résztvevők ennek szellemében futballoznak majd.

Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke elmondta: Varga Zoltán a pályán, „a harc mezején” esett el egy olyan küzdelem során, amely az egész életét jellemezte. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület elnöke emlékeztetett arra, a Ferencváros egyik legendás játékosa egész életében szívvel-lélekkel harcolt az igazáért, még annak árán is, hogy emiatt gyakran támadt nézeteltérése csapattársaival, edzőivel, legközelebbi munkatársaival.

A tornán a Ferencváros, a Budapest Honvéd, a BVSC-Zugló és az MTK vett részt, az egyesületeket képviselő koszorúzók között ott volt a korábbi válogatott Bükszegi Zoltán és Keller József, a zuglóiak és a ferencvárosiak utánpótlás-igazgatója. A megemlékezésen részt vett Garami József volt szövetségi kapitány, valamint Horváth László, aki Varga Zoltán csapattársaként szerepelt az 1965-ben VVK-győztes zöld-fehér csapatban.

A koszorúzási ünnepséget az első magyar – zuglói születésű – skótdudás, Kéri György műsorszáma zárta, aki skót népviseletben szólaltatta meg hangszerét, utalva a 65 évesen elhunyt Varga pályafutásának skóciai állomáshelyére, az Aberdeenre.