Fotó: MTI, archív
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mellett George F. Hemingway, a Budapest Honvéd akkori tulajdonosa és Gajda Péter, Kispest polgármestere az új Bozsik-stadion alapkőletételi ünnepségén
Hirdetés

Levélben fordult csütörtökön a Budapest Honvéd FC operatív igazgatója Gajda Péterhez. A kispestiek azért keresték meg a kerület polgármesterét, mert a budapesti sportberuházások kapcsán „rengeteg információ, nyilatkozat jelent meg” az elmúlt időszakban, és mint írták, a Honvédhoz számos szurkolói levél és telefonhívás érkezett, amelyekben a kispesti drukkerek arról érdeklődtek, mi lesz az épülő Bozsik-stadion sorsa.

„Mint a Budapest Honvéd FC cégvezetője érdeklődni szeretnék Önnél, hogy a különböző sajtóorgánumokban megjelent, a jelenleg folyamatban lévő sportberuházásokkal kapcsolatos hírek mennyiben érinthetik a kispesti stadion befejezését? Több szurkolónk is abbéli reményét fejezte ki, hogy patinás klubunk, amely olyan játékosokat adott a magyar labdarúgásnak, mint Puskás, Kocsis vagy Czibor, nem marad múltjához méltó stadion nélkül” – írta Gács Pál.

Gajda Péter válasza nem késett sokat. A polgármester levelében úgy fogalmazott, szeretné megnyugtatni a Honvéd vezetését és a Kispest-szurkolókat: továbbra is támogatja, hogy a csapat „végre méltó otthonra leljen”.

„Biztosíthatom Önöket, hogy nincs tehát sem a főváros új vezetésének, sem nekem olyan szándékunk, hogy a már épülő stadionberuházás ellen bármi módon fellépjünk.”

„Magam egykori Honvéd-ifistaként és a kerület vezetőjeként is örömmel vettem részt az alapkő letételénél, és biztos vagyok benne, hogy a csapat vezetésével, tulajdonosaival és szurkolóival együtt ünnepelhetjük majd jövőre az új Bozsik Stadion átadóját” – közölte Gajda.

Mindez azért is érdekes, mert a balliberális ellenzék egyik legfontosabb témáját a sportberuházások jelentették a választások előtt, Karácsony Gergely a nolimpiás Fekete-Győr Andrással még „stadionstop-petíciót” is indított múlt hónapban. De úgy tűnik, most, hogy véget ért a kampány, már a baloldali polgármesterek is el merik árulni, hogy a saját kerületükben bizony nem örülnének a beruházások leállításának…