Hirdetés

A lány kézilabdacsapat éremszerzése biztos volt, mivel a döntőben lépett pályára, ahol aztán a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint 14-9-es félidei eredményt követően 30-26-ra legyőzte a korosztályos dán együttest. A lány kosárlabdacsapat pedig bronzot szerzett azzal, hogy a helyosztón 57-46-ra jobbnak bizonyult a belga alakulatnál.

A zárónap délelőtti programjában a magyar küldöttség atlétikában szerzett két érmet: az Alexovics Dániel, Deák Zalán, Bodrogi Levente, Fodor Péter összeállítású fiú svédváltó második, míg a Lalik Petra, Rózsahegyi Bori, Ecseri Angéla, Kriszt Sarolta, Balogh Laura alkotta lány svédváltó a harmadik helyen zárt.

A magyar küldöttség így hat arany-, kilenc ezüst- és kilenc bronzéremmel zárt Besztercebányán, ez holtversenyben a harmadik legjobb szereplés. Ehhez hasonló teljesítménnyel végzett 2007-ben, akkor Belgrádban három arannyal, hét ezüsttel és 14 bronzzal jött össze a 24 érem. A legjobb eredményt 2017-ben, Győrben érte el 41 éremmel (13, 14, 14), míg 2003-ban, Párizsban 30-at (14, 8, 8) gyűjtött.

Korábban írtuk