„Nem ezt szokták meg tőlünk. Erősen kezdtük az olimpiát, volt két bronzérmünk, egy csodálatos negyedik és hatodik hely 1500 méteren. Mentális és fizikai próbatétel volt ez, most nem sikerült” – mondta az MTI-nek Bánhidi.

Hirdetés

A szakember hangsúlyozta, megpróbáltak változtatni, mert a tagok nem másfél, hanem kétkörönként váltották egymást, így egy szakaszban Liu Shaolin Sándor kimaradt annak érdekében, hogy a hajrára maradjon extra energiája. Azonban a futam közben látszódott, hogy Nógrádi Bence túl hamar savasodik, belassul, hátrányokat szed össze, így jelezték Krueger John-Henrynek, hogy egy kör után váltson. Ezt viszont nem sikerült végrehajtani. A váltó ütemet vesztett, lemaradt, onnan pedig már nem volt visszaút.

A Pekingben már két bronzérmet szerzett Liu Shaoang sajnálattal vette tudomásul, hogy amit eltervezett, miszerint öt számban is nagydöntős lesz, biztosan nem sikerülhet.

„Nem volt jó a váltásunk, és már kevés volt hátra, hogy a lemaradást behozzuk. Jó lett volna döntőbe menni. A magam részéről már az 500-on is elfáradtam, nem volt jó időm” – értékelt a fiatalabbik Liu.

Korábban írtuk

Testvére, Liu Shaolin – aki négy éve szintén tagja volt a történelmi aranyérmet nyert váltónak – jelezte, biztos nem fogja visszanézni az elődöntőt.

„Elkaptunk egy flow-érzést a vegyesváltóval, ez sajnos megtört az 1000 méteren, és nehéz visszajönni. Négy éve nem volt lemaradásunk, ezért tudtuk behúzni az első helyet” – mondta.

Krueger szerint borzasztó érzés volt leszakadni.

„Nem jutok szóhoz, előre megbeszéltük, hogy miként fogunk váltani, de most módosítani kellett, és ez nem sikerült. Vissza kellene néznem, pontosan mi történt” – jegyezte meg.

Jászapáti Petra, aki a nyolcadik helyen végzett 1000 méteren, elmondta, örül ennek az eredménynek.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egyszámjegyű eredményt hoztam. Kifutottam magamból mindent. Most lesz négy napom pihenni” – fogalmazott a szegedi versenyző.