Hét számban szereztek aranyérmet a magyar versenyzők a Minszkben rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság vasárnapi döntői során. A küldöttség rekordot döntött a fehérorosz fővárosban, ugyanis összesen 10 aranyérmével és 25 dobogós helyezésével minden idők legjobb teljesítményét produkálta a sportág utánpótlás világversenyeinek történetében.

A magyar szövetség (MKKSZ) tájékoztatása szerint a világbajnokság legeredményesebb versenyzője Homonnai Luca lett. A 18 éves győri kajakozó az ifjúságiak között szombaton négyesben 500 méteren lett aranyérmes, vasárnap pedig egyesben előbb 200, majd 500 méteren győzött, utóbbi távon orosz riválisával holtversenyben.A kajakozó Racskó Fruzsina, Gazsó Dóra duó az ifjúságiak 500 méteres számát teljesítette elsőként. Az UTE sportolója, Lucz Dóra az U23-as korosztály 200 és 500 méteres versenyét nyerte meg. A férfiaknál a szegedi Birkás Balázs (a képen) lett a 200 méter világbajnoka.

Az U23-as korosztályban a női kenusok 500 méteres számát a győri Lakatos Zsanett nyerte.

Szombaton az ifjúságiak mezőnyében az 500 méteres női kajaknégyes – Racskó Fruzsina, Pupp Noémi, Gazsó Dóra és Homonnai Luca -, valamint az 1000 méteres férfi kajakpáros – Petró Erik és Varga Ádám – állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg a 23 éven aluli kategóriában a Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág 500 méteres kenupáros lett első.

MTI

Képernyőfotó:

Sport /