Fotó: MTI/Soós Lajos
Hirdetés

Kövér László úgy fogalmazott: a magyar nemzet büszke arra, hogy olimpiai nemzet, az ország lélekszámához viszonyítva „miénk a legtöbb aranyérem”.

Talán nem véletlen, hogy az első olimpiai úszó aranyérem egyszersmind az első magyar olimpiai aranyérem. Ez az érem egy kitűnő sportemberé: Hajós Alfrédé – mondta.

Kiemelte: a magyar sportolók nagyszerű teljesítményekkel írták be magukat a vizessportok egyetemes történelmébe.

„Önök azért vannak itt, mert egy újabb fejezetet írnak ebbe a történelemkönyvbe” – fordult a vendégekhez, hangsúlyozva: ez a világbajnokság újra lehetőséget adott, hogy ismét valami nagyszerű dolog születhessen.

Korábban írtuk

Kövér László a Gondviselés nagy ajándékának nevezte, hogy ilyen nehéz időkben a világbajnokság újra egymás mellé ültetette az embereket, és tudnak örülni mindannak, ami szép a sportban.

Magyarország büszke arra, hogy részt vehetett ennek a nagyszerű ügynek a sikerre vitelében, a szervezés munkájában – hangsúlyozta.

Kövér László azt kívánta, találkozzanak minél hamarabb egy sportra sokkal alkalmasabb, békésebb világban, és írjanak akkor is történelmet.

Az ünnepi fogadáson részt vett Husszein al-Musszalam, a FINA elnöke, a szervezet elnöksége, a világbajnokság szervezői és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.