Hirdetés

A Londonban aranyérmes, öt éve, Rio de Janeiróban harmadik helyezett magyar játékos – aki enyhe értelmi fogyatékossággal született – szerdán a dél-koreai Kim Csang Git 3-1-re verte, majd csütörtökön ugyanennyire győzte le a japán Kato Koját. A pénteki negyeddöntőben egy újabb hazai versenyző, Aszano Takasi volt az ellenfele, akinél úgy bizonyult jobbnak 3-2-re, hogy az első két szettet elvesztette.

A döntőért szombaton a védekező felfogású francia Lucas Créange-zsal csapott össze, és megint nagyon kiegyenlített, izgalmas küzdelemben harcolta ki a továbbjutást. Mindegyik szett a minimális, kétpontos különbséggel dőlt el. Az első és a harmadik Pálosé, a második és a negyedik a franciáé volt, pedig utóbbiban a magyar játékos 5-2-re és 6-3-ra is vezetett. Az utolsóban ugyancsak meglépett 6-3-ra, de megint jött a fordítás, sőt Créange 10-7-re elhúzott. Pálos azonban képes volt egyenlíteni, majd egy vesztett pontot követően, hármat ő hozott össze.

„A negyedik szett után egy kicsit már feladtam, nehezen találtam fogást a stílusán, de összejött, bár magam sem tudom, hogyan – mondta a kiizzadt győzelme után. – Megnyugtatott az utolsó szettben, hogy elfogadtam, bronzérmes leszek. Ez új erőt adott és sikerült behúzni. Embertelen fáradt vagyok, de holnap döntő és majd meglátjuk, ki a jobb.”

A BVSC-Zugló 35 éves asztaliteniszezője vasárnap az ausztrál Samuel Philip von Einemmel csap össze, magyar idő szerint 10.45-kor.

Korábban írtuk