Fotó: demokrata.hu
Hirdetés

„Másfél év zártkapuzás után idén júniusban mi, magyarok újra megmutattuk Európának és a világnak, hogy milyen is, amikor igazi futballhangulat van egy futballmeccsen. A négy teltházas budapesti Eb-meccs mindenki számára örök emlék marad. A többi rendező stadionban érvényes nézőszám-korlátozások miatt (Londont kivéve) nálunk volt a legtöbb néző és a legfergetegesebb hangulat” – írta Szijjártó Péter a döntés kapcsán.

„Ezek után tegnap este azzal lett tele a világsajtó, hogy diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt az UEFA három meccsre bezáratja a Puskás Arénát! S ez nem vicc!!! Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren” – fogalmazott bejegyzésében a külügyminiszter.

„Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése” – folytatta.

„Mit üzen az UEFA megint ezzel a döntéssel? Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de telt házas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont

Szijjártó Péter hozzátette: az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, „szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!”

szavazás
Korábban írtuk