Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

A selejtezőcsoportokat alkotó válogatottakat hat kalapból sorsolták ki, melyek közül ötöt tíz csapat, egyet pedig öt válogatott alkotott. Az első kalapba a ranglista első 10 európai csapata került, a másodikban a ranglista 11-20. helyezettje, és így tovább.

A zürichi sorsoláson először az első kalap csapatait húzták ki, majd ezt követően sorban következtek a többi kalap válogatottjai. Így amikor Daniele de Rossi kihúzta a magyar válogatottat az I csoportba, akkor már tudtuk, hogy Anglia és Lengyelország lesz a két legerősebb ellenfelünk a csoportban. A negyedik kalapból Albánia, az ötödikből Andorra, a hatodikból pedig San Marino került a magyar válogatott csoportjába.

A vb-selejtezők 2021 márciusában kezdődnek meg, és 2021 novemberében zárulnak. Márciusban és szeptemberben három-három, októberben és novemberben két-két hivatalos játéknap lesz.

Európából 13 csapat jut ki a 2022-es világbajnokságra. Ebből tíz – a vb-selejtezők tíz csoportelsője – egyenes ágon, három pedig pótselejtezős rájátszást követően. A rájátszásban a tíz csoportmásodik mellett két válogatott a Nemzetek Ligája-eredmények alapján vesz részt (az a két együttes, amely a vb-selejtezők csoportgyőzteseit és másodikjait leszámítva a legjobb helyen végzett a Nemzetek Ligájában). Az európai vb-pótselejtező három ágon, négy-négy csapat részvételével, elődöntő-döntő rendszerben zajlik majd 2022 márciusában.

Korábban írtuk