A 35 éves, párosban kétszeres Grand Slam-bajnok játékosról azóta nem volt hír, hogy közösségi oldalán egy november 2-i bejegyzésben szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kao-li korábbi kínai miniszterelnök-helyettest. A posztot fél órával megjelenése után eltávolították, Peng pedig azóta nem adott életjelet magáról. A kínai sportági szövetség és a kormány sem kommentálta érdemben az ügyet, a közösségi oldalakon pedig letiltották az ezzel kapcsolatos vélemények megjelenését.

Hirdetés

A friss pekingi forrás szerint Peng eddig azért nem jelentkezett, mert „nem akart zavart okozni”, de most az egyik kínai internetes üzenetközvetítő alkalmazásban három újnak mondott fotó és egy „kellemes hétvégét” kívánó szöveg is megjelent a teniszezőtől. A lapfőszerkesztő állítása szerint „a fotók valóban Peng Suaj jelenlegi állapotát tükrözik, aki az elmúlt napokban szabadon, otthonában tartózkodott, és hamarosan meg fog jelenni a nyilvánosság előtt”.

Peng váratlan és hosszan tartó eltűnése miatt politikusok és teniszezők a világ különböző részéről adtak hangot aggodalmuknak, a női tenisztornákat szervező WTA pedig bejelentette: kész valamennyi versenyét elhozni Kínából, amennyiben nem kap megnyugtató választ a játékossal kapcsolatban.

Korábban írtuk