Hirdetés
Fotó: shutterstock.com/Laszlo Szirtesi

A 19 éves támadó középpályás a 67. percben tizenegyesből volt eredményes. Hat perccel később Andre Ramalho növelte a bajnoki címüket már korábban bebiztosító vendégek előnyét, mégpedig Szoboszlai szöglete után. A 0-3-as végeredményt Mohamed Camara állította be a 95. percben, ugyancsak büntetőből.

A magyar válogatott játékos a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után bombaformában játszott, a bajnokságot végül 9 góllal és 10 gólpasszal zárta.

Szoboszlai, akit az osztrák Bundesliga legjobbjának választottak a klubelnökök, sportigazgatók és vezetőedzők, az elismerését illetően úgy fogalmazott, hogy a leállás után keményen dolgozott és ebben az időszakban 17 kanadai pontot szerzett.

Korábban írtuk

„De őszintén megmondom, hogy nem ezzel foglalkoztam, egyszerűen csak minden címet meg akartam nyerni a csapattal” – tette hozzá.

A Salzburg 110-szer talált az ellenfelek kapujába, ezzel beállította saját gólrekordját, ám amíg a 2013-14-es szezonban ezt 36 meccsen tette, most 32 forduló alatt érte el a csúcsot. A csapat sikeréhez tartozik az is, hogy trénere, Jesse Marsch lett a legjobb edző.

Szoboszlaiék szeptemberben a Bajnokok Ligája-csoportkörért játszhatnak, a második Rapid Wien a BL-selejtező 2. körében lesz érdekelt. A harmadik WAC az Európa-liga csoportkörében kezd, a negyedik Linz az El harmadik selejtező fordulójában.