Fotó: MTI, Kovács Tamás, archív, illusztráció
Hirdetés

Az egység előbb fő számában, az olimpiai programban szereplő 500 méteren lett ezüstérmes, majd szűk egy órával később – amelybe belefért az éremátadójuk is – 200 méteren is másodikként ért célba.

„Nagyon nem szeretnénk, ha ez jövőre, az olimpián is így lenne, és azt sem, hogy ennyivel gyorsabbak legyenek nálunk. Ennek érdekében nagyon kemény felkészülés vár ránk Tokióig” – mondta Balla. A hazai vb-rendezéssel kapcsolatban annyit jegyzett meg zárszóként, hogy az „jobb, mint egy gyereknap”.

Takács Kincső szerint 500 méteren egyáltalán nem lepte meg őket a legnagyobb – és lényegében egyetlen – nagy rivális jó formája és fölényes győzelme.

„A kínaiaknál a férfi kenusok is kiváló formában érkeztek Szegedre, biztosan nagyon komolyan felkészültek a kvalifikációs vb-re” – nyilatkozta. Takács szerint a második döntőjüket, a 200 métert már kifejezetten tudták élvezni.

„Ez volt az utolsó versenyünk az évben, a pályánk pedig közel volt a szurkolókhoz. Élvezetes és felejthetetlen volt” – emelte ki.

A sprinttávon bronzérmes lett a magyar férfi kajakpáros, Apagyi Levente leginkább azt sajnálta, hogy nem tudta hozzásegíteni társát, Balaska Márkot sorozatban a harmadik vb-aranyérméhez K-2 200 méteren.

„Izgultam egy kicsit a verseny előtt, Márk próbált segíteni, nyugtatni, kár, hogy elrontottuk a rajtunkat” – tette hozzá Apagyi.

Balaska szerint – aki 2017-ben és 2018-ban is Birkás Balázzsal lett vb-aranyérmes ebben a számban – a rajt pillanata döntött a sorsukról, amikor az egyensúlyt keresve éppen megbillentek.

„Különben kihoztuk magunkból a maximumot, egy aprócska hibával. De ez 200 méter, itt semmilyen hiba nem fér bele” – mondta Balaska. Hozzátette: nem állnak meg, a vb és az érem jó állomás volt számukra a folytatáshoz.