Fotó: twitter.com/Megan Rapinoe
Hirdetés

A 36 éves csatár neve akkor vált világszerte ismertté, amikor a sportpályát elkezdte a politikai megnyilvánulások színterévé tenni: a Black Lives Matter mozgalom melletti kiállásként például szükségesnek látni letérdepelni az amerikai himnusz alatt.

Hope Solo, az amerikai női fociválogatott korábbi kapusa ráadásul azt nyilatkozta, Rapinoe csapatkapitányként minden erejével megpróbálta rávenni csapattársait, hogy különféle baloldali ügyek mellett álljanak ki.

Miután az amerikai válogatottat Tokióban nagy meglepetésre 3-0-ra legyőzték a svéd lányok, a csapatra zúduló bírálatokra a kapitány – elismerve, hogy ellenfelük jobban játszott náluk – többek közt így válaszolt: „Mindig üdvözlöm a visszajelzéseket. A női sportokkal kapcsolatban azonban a médiában megjelenő kritikának még fejlődnie kell”, amely egybecseng azzal, amikor Joe Biden frissen beiktatott amerikai elnök meghívására a Fehér Házban az egyik legismertebb és megszámlálhatatlan szponzor által eltartott sportsztárként a nők elnyomásáról panaszkodott.

Korábban írtuk