A belgák szeptember 6-án találkoztak volna az izraeli válogatottal a Nemzetek Ligájában a fővárosi Baldvin király Stadionban. A főpolgármesteri hivatal sajtóközleményében azonban az áll, hogy a közel-keleti helyzetre és annak nemzetközi visszhangjára való tekintettel Brüsszel város polgármestereinek és tanácsnokainak testülete úgy döntött, hogy nem lehet a területén megrendezni ezt „a közbiztonságra nagy kockázatot jelentő” meccset.

Hirdetés

„Alapos elemzés után arra jutottunk, hogy a mérkőzés megrendezésének bejelentése fővárosunkban, ebben a különösen nyugtalan időszakban, kétségtelenül jelentős tüntetéseket és ellentüntetéseket fog kiváltani, ami veszélyezteti a nézők, a játékosok, a brüsszeli polgárok és rendőri erőink biztonságát”

– olvasható a közleményben.

Az október 14-i Franciaország és a november 14-i Olaszország elleni belgiumi mérkőzésekre a jegyértékesítés a tervek szerint zajlik.

Brüsszel városa már a gázai háború kitörése előtt is fokozott biztonsági készültségben volt, a várost többször is szélsőséges támadások érték.

Korábban írtuk

Tavaly a Belgium-Svédország találkozót a félidőben félbeszakították, miután Brüsszelben a kezdés előtt egy fegyveres halálos lövést adott le két svéd szurkolóra.

Az izraeli válogatott június 8-án barátságos mérkőzést vívott Debrecenben a jelenleg zajló Európa-bajnokságra készülő magyar csapattal.