Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

A visszavágót jövő kedden rendezik a cseh fővárosban. A továbbjutóra a kolozsvári CFR vagy a svájci Young Boys vár a BL-selejtező utolsó, negyedik körében. A párharc vesztese átkerül az Európa-liga selejtezőjébe, ahol a negyedik, utolsó fordulóban a horvát Dinamo Zagreb és a lengyel Legia Varsó párharcának vesztesével mérkőzik.


BL, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros–Slavia Praha (cseh) 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 17 127 néző, v.: Gil Manzano (spanyol)
Gólszerzők: Kacharaba (44., öngól), Haratin (50., tizenegyesből)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Botka, 85.) – Zachariassen (Zubkov, 86.), Haratin, Laidouni, Uzuni – Tokmac Nguen (Kovacevic, 92.), R. Mmaee (Loncar, 74.)
Slavia Praha: Kolár – Masopust (Schranz, 53.), Kacharaba, Zima, Dorley – Bah, Sevcik (Traoré, 25.), Holes (Lingr, 72.), Stanciu, Plavsic (Olayinka, a szünetben) – Kuchta (Musa, 53.)

Az első félidő nagy részében a csehek agresszív letámadásai miatt a Ferencváros nem tudta sokáig megtartani a labdát, többször is Dibusz Dénesnek kellett védenie, bár hazai részről Tokmacnak is volt egy nagy helyzete, de rosszul találta el a labdát. A szünet előtt Taras Kacharaba – Ryan Mmaee-t megelőzve, egy kontrát kivédekezve – Kolárhoz passzolta a labdát, ám az átpattant a kapus lábán, majd a hálóban kötött ki.

A második félidő elején Myrto Uzuni harcolt ki büntetőt, amelyet Ihor Haratin gólra váltott. Nem sokkal később három is lehetett volna a Ferencváros előnye, de Tokmac Nguen tiszta ziccerben nem tudta ellőni a vendégkapus lába mellett a labdát. A folytatásban magabiztosan őrizte előnyét az FTC, sőt a hajrában ugyancsak tovább növelhette volna a különbséget, mert a prágaiak nagy erőkkel támadtak a szépítésért, és így hátul kevésbé figyeltek, de végül újabb találat nem született.

A Fradinál a Kisvárda elleni vereség után nem volt tökéletes a hangulat, de ezen az estén semmi panasz nem lehetett a hozzáállásra, és a második félidei játék biztató lehet a jövőre nézve is. A Ferencváros szurkolói pedig az egész meccsen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, nagyszerű hangulatot teremtettek.

Korábban írtuk