Fotó: ShutterStock.com/feelthedrone (archív)
Hirdetés

A 2023-as vk-sorozat a nemzetközi szövetség (World Aquatics) döntése alapján három állomásból áll majd. A versenyeket három egymást követő hétvégén bonyolítják le, Budapest előtt Berlinben és Athénban küzdenek meg egymással az úszók.

„Szinte magától értetődő volt, hogy ismét világkupát rendezzünk – számunkra is, és a WA számára is” – idézte a MÚSZ Wladár Sándort, a szövetség elnökét. „Van egy világszínvonalú létesítményünk, van egy, a világszínvonalat évről évre hozó szervező-csapatunk, de talán a legfontosabb: vannak világszínvonalon teljesítő úszóink, akik miatt szurkolók ezrei kíváncsiak a kiemelkedő versenyekre.”

Világkupa-viadalt 2018, 2019 és 2021 után negyedik alkalommal rendez Magyarország. A szövetség közleménye egyúttal arra is emlékeztet, hogy amióta a Duna Aréna megnyitott, azóta minden évben helyt adott „csúcskategóriás úszóversenynek”: 2017-ben világbajnokság, 2018-ban világkupa, 2019-ben úszó BL, junior világbajnokság és vk, 2020-ban, az ISL alapszakasza, 2021-ben Európa-bajnokság, majd vk, tavaly pedig újfent felnőtt vizes világbajnokság zajlott a „világ egyik leggyorsabbnak számító medencéjében”.

Az idei úszó világkupa menetrendje
október 6–8.: Berlin
október 13–15.: Athén
október 20–22.: Budapest

Korábban írtuk