Hirdetés

A téli átigazolási szezon egyik legnagyobb híre volt, hogy Christian Eriksen az angol első osztályban szereplő Brentford együtteséhez szerződött. A 29 éves játékos a 2021/22-es szezon végéig kötelezte el magát, egyéves hosszabbítási opcióval – számolt be róla az M4sport.hu.

Eriksen a tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, szívleállása volt, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően meg tudták menteni az életét.

A dán klasszis a BBC Sportnak elmondta, roppant hálás mindenkinek, aki akkor a pályán, majd a mentőben és a kórházban is azon dolgozott, hogy ne legyen még nagyobb a baj.

Nem hittem, hogy ez bárkivel előfordulhat, azt meg főleg nem, hogy pont velem. Szerencsés voltam a körülöttem lévő emberekkel. Szerencse, hogy minden lehetőségük megvolt arra, hogy olyan gyorsan visszahozzanak, és ezért 100 százalékig hálás vagyok

– mondta Eriksen.

Korábban írtuk

Elárulta, most jobb állapotban érzi magát, mint az incidens előtt, mindent megtesz, hogy elérje korábbi játékszintjét, és nem fél az előtte álló kihívásoktól.

Úgy érzem magam, mint régen, ezért nem látom okát, hogy miért ne tudnék visszatérni ugyanarra a szintre

– mondta.

„Azon az öt percen kívül mindenre emlékszem. A bedobásra, a térdemet eltaláló labdára, aztán nem tudom, mi történt ezután. Amikor felébredtem, éreztem a nyomást a mellkasomon, próbáltam visszanyerni a légzésem, kinyitottam a szemem és láttam, hogy emberek vannak körülöttem, nem igazán értettem, mi történik”

– emlékezett vissza a június 12-én történtekre.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.