Nagy Viktor csapatkapitány szerint a magyar válogatott minden játékosának a maximumot kell nyújtania ahhoz, hogy legyőzhessék a szerb együttest kedden a Barcelonában zajló vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

„Egy ilyen mérkőzésen csak az számít, hogy amikor beugrasz a vízbe, onnantól kezdve milyen állapotban vagy fejben és fizikálisan, valamint, hogy mennyit tudsz kihozni magadból” – nyilatkozta Nagy Viktor egy nappal a címvédő és olimpiai bajnok elleni összecsapás előtt.

A kapus hozzátette, nem érzi, hogy bármelyik csapatnak is előnyt jelentene az, hogy a szerb csapatból heten is Magyarországon játszanak, inkább a napi forma lesz a döntő tényező.

A csoportküzdelmekben tapasztalt gyengébb játék után a hollandok elleni, nyolc közé jutásért rendezett mérkőzés előtt a torna során először összekapaszkodva hallgatták a játékosok a Himnuszt, amely Nagy Viktor ötlete volt:

„Azt gondoltam, legyünk kicsit egységesebbek, talán ez hozzá segít minket a győzelemhez. A vízben is csak egymásba kapaszkodva érhetünk el jó eredményt…”

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden 17 órától játssza negyeddöntőjét Szerbia ellen.