Cseh László 2017 végéig szerződést hosszabbított az Egri Úszó Klubbal – jelentették be csütörtökön Egerben, ahol az úszót és edzőjét, Plagányi Zsoltot köszöntötték a londoni Európa-bajnokságon elért sikerek után.

A versenyző szerint a kontinensviadal is megmutatta, hogy jó úton haladnak az olimpiai felkészülésben, s reális esélyt lát az aranyéremre Rióban. Hozzátette: Londonban nagyon jól ment az úszás, de még nem volt kirobbanó formában, azaz van még hová fejlődnie. 
    
Cseh László arról is beszélt, hogy Egerben kiváló körülmények között készül, „béke és nyugalom” veszi körül.
    
Habis László, a város polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte: Cseh László egri története tavaly januárban kezdődött, azóta egy sikeres vb-szereplés mellett megszerezte századik magyar felnőtt bajnoki címét, a múlt héten Londonban pedig két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött. Emlékeztetett arra is, hogy Plagányi Zsoltot az Év edzőjének választotta a szakma.
    
Kovács Ottó, az Egri Úszó Klub elnöke bejelentette: Cseh László a riói olimpiát követően sem hagy fel a versenyzéssel, s célul tűzte ki a 2017-es budapesti világbajnokságon való részvételt. Az egri klubbal pedig a jövő év végéig meghosszabbította a szerződését.

(MTI)