Fotó: MTI/EPA/Patrick B. Krämer, illusztráció

Milák Kristóf a negyedik, Cseh László címvédőként a nyolcadik helyen végzett 100 méter pillangón a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján.

Fotó: MTI/EPA/Patrick B. Krämer, illusztráció

A 18 éves Milák – aki 200-on győzött, tavaly a vb-n ezüstérmes volt ezen a távon – 51.51 másodperces idővel csapott célba, míg 32 esztendős honfitársa, 51.84-gyel érintette a falat. A számot nagy meglepetésre az 1-es pályán úszó olasz Piero Codia nyerte a 8-ason haladó francia Mehdy Metella, valamint a brit James Guy előtt.

A 14-szeres Európa-bajnok, a kontinensviadalok történetének legeredményesebb versenyzőjének hatalmas sorozata fejeződött be ezzel, ugyanis Cseh a 2003-as montreali világbajnokság óta minden egyes nagymedencés világversenyen a dobogóra állhatott. 

„A második ötven és a célba érkezésem sem sikerült. Annyit éreztem, hogy a megindulásom nem jött össze, így sikerült, innen kell ezt visszaraknom, de érzem még magamban az erőt” – mondta Cseh.

Milák elmondta, ez a verseny „most finoman szólva” sem sikerült neki, nem tudja, mi történt. Hozzátette, összességében azért elégedett az Európa-bajnoki szereplésével.
    

Eredmények:

férfi 100 méter pillangó, Európa-bajnok:
Piero Codia (Olaszország) 50.64

2. Mehdy Metella (Franciaország) 51.24
3. James Guy (Nagy-Britannia)  51.42
4. MILÁK KRISTÓF 51.51
…8. CSEH LÁSZLÓ 51.84