A magyar válogatott 3-2-re legyőzte a bosnyák csapatot Siófokon, a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjának második fordulójában, s ezzel bejutott a döntőbe.

Miután Fucsovics Márton egyenlített, a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen a világranglistán mindössze 786., DK-újonc Nagy Péter remek játékkal, három szettben múlta felül az ATP rangsorában 231. Tomislav Brkicet.
    A magyar csapat a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjának első fordulójában, márciusban 4-1-re nyert Moldova együttese ellen Győrben. A mostani sikernek köszönhetően szeptemberben már a zóna I-es csoportjába való feljutásért küzdhet meg a Luxemburgot 5-0-ra legyőző bolgárokkal.
    „Eszméletlenül izgultam, amikor megtudtam, hogy 2:2-nél kell kimennem a pályára – nyilatkozott a sorsdöntő mérkőzést követően Nagy Péter. – Próbáltam kizárni minden külső körülményt, ezt hívják álomszerű bemutatkozásnak a válogatottban. Köszönöm a közönség segítségét, nélkülük nem ment volna így!”
    „Nem mi voltunk az esélyesek, de a hazai pálya kiegyenlítette az erőviszonyokat – értékelt a találkozó után Kuhárszky Zoltán, a Davis Kupa-csapat kapitánya. – Előzetesen úgy kalkuláltunk, hogy a szombati pároson múlhat a továbbjutás, de nem így lett, hanem Peti döntött. Szeptember 18. és 20. között Bulgáriába utazunk az I-es csoportba való feljutásért, egyelőre nem tudni, hogy milyen csapattal állnak ki a bolgárok. Sok múlik azon, hogy Grigor Dimitrov vállalja-e a Davis Kupát nem sokkal a US Open után.”

DK, euro-afrikai zóna II-es csoport, 2. forduló: 
Magyarország – Bosznia-Hercegovina 3-2 – végeredmény

Nagy Péter-Tomislav Brkic 6:4, 6:3, 6:3

Korábbi eredmények:
Fucsovics Márton-Mirza Basic 6:7 (3-7), 6:1, 6:3, 6:2
Fucsovics Márton, Gödry Levente-Mirza Basic, Amer Delic 6:3, 6:7 (8-10), 4:6, 0:6  
Fucsovics Márton-Tomislav Brkic 6:2, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3
Nagy Péter-Mirza Basic 6:4, 4:6, 3:6, 3:6

MTI