Fotó: demokrata.hu/Bándy Péter
Hirdetés

Hiába nem szerepel jól ősszel a spanyol bajnokságban és pihentette több játékosát az Espanyol, nem kérdés, papíron jóval erősebb ellenfelet fogadott a Groupama Arénában a Ferencváros. A zöld-fehéreknek ugyanakkor kellemes emlékei lehetnek a spanyolokról, hiszen az EL-csoportkör nyitányán bravúros döntetlent játszottak Barcelonában. 

Most is jól kezdtek, az első nagy védést Diego López kapusnak kellett bemutatnia a meccsen Varga Roland lövése után a 6. percben. A folytatásban is lüktető volt a találkozó, a hazai drukkerek számára viszont igazán élvezetessé a 23. percben vált: Isael lövése után a kapufáról kijött a labda, Sigér Dávid pedig a kapuba lőtt. Gyorsan jött azonban a válasz, a spanyolok a 31. percben tudtak egyenlíteni: Pipa szép cselekkel indult befelé balról, Melendóhoz játszott, akinek a lövése Frimpong lábán megpattanva a hálóba került.

A második félidő első félórájában a Fradi sokkal jobban futballozott az Espanyolnál, Isael kapufát is lőtt, de nem sikerült megszerezni a vezetést. A 73. és a 74. percben aztán a vendégek is közel jártak a gólszerzéshez, de Dibusz kétszer is bravúrral védett. A 76. percben megint úgy tűnt, a Ferencváros – megérdemelten – megszerezheti a vezetést: Bolit lökték fel a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Isael lőtte, a bal alsó sarok elől azonban López védeni tudott…

A 90. percben azt hittük, megkapja a kárpótlást a tényleg jól játszó Fradi: ezúttal Isael ellen szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, most a csereként beállt Škvarka állt a labda mögé és nem is hibázott: 2-1 a Fradinak, jöhetett az ötperces hosszabbítás…

…ami drámát hozott. A 94. percben Civicet állította ki a játékvezető második sárgával, majd a 96. percben ismét Pipa adott be, az érkező Darder pedig közelről a hálóba fejelt, az utolsó pillanatban egyenlített az Espanyol.

Ha valaki előzetesen azt mondja, hogy az FTC Barcelonában és Budapesten is pontot szerez az Espanyol ellen, és öt meccs után 6 pontja lesz, alighanem a fradisták többsége aláírja. Így viszont, hogy a zöld-fehérek hajszálnyira voltak a még nagyobb bravúrtól, volt miért bosszankodniuk a drukkereknek. Ennek ellenére járt a vastaps a Rebrov-csapatnak, amely ha győz az utolsó körben Bulgáriában, akár tovább is juthat a csoportból. De már így is borította a papírformát.


Európa-liga, H csoport, 5. forduló:
Ferencváros–Espanyol (spanyol) 2-2 (1-1)
Groupama Aréna, 19 111 néző, v.: Tiago Bruno Lopes Martins (portugál)
gólszerzők: Sigér (23.), Skvarka (91., 11-esből), illetve Melendo (31.), Darder (96.)
piros lap: Civic (94.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic – Sigér (Skvarka, 86.), Haratin – Isael, Tokmac, Varga (Zubkov, 61.) – Boli (Sihnevich, 83.).
Vezetőedző: Sergei Rebrov
Espanyol: Diego López – Lluís López, Calero (Calleri, 81.), Dídac Vila – Pipa, P. Lozano, Iturraspe, Granero (Moha, 69.), Corchia – Melendo, Campuzano (Darder, 88.).
Vezetőedző: Pablo Machín