ÚJABB ÉREM VIRÁGNAK ÉS KINCSŐNEKErős mezőnyben szerzett ezüstérmet Balla Virág és Takács Kincső NC-2 200 méteren, így…

Posted by Magyar Kajak-Kenu Szövetség on Sunday, June 6, 2021
Hirdetés

A zárónap első felében 11 döntő szerepelt a programban, ezek közül nyolcban lehetett magyar hajónak szorítani.

Kezdésként a szombaton, 500 méteren bronzérmes Balla Virág, Takács Kincső kenus duó szállt vízre magyar részről, ezúttal 200 méteren. A rajtjuk most sem sikerült jól, mellettük az oroszok viszont kilőttek, és ez döntőnek is bizonyult. A győri kettős a táv hátralévő részében már remekül lapátolt, de az oroszokat nem tudta befogni, így ezúttal második lett.

„A rajtunk nagyon rosszul sikerült, és emiatt egy kicsit többet kellett kormányoznunk az első ötven méteren, úgy érzem, ezen ment el az aranyérem. De összességében egy nagyon jó pálya volt” – értékelt az M4 Sportnak Balla Virág, aki társával együtt mostantól teljes erőbedobással a tokiói olimpiára készül.

Bronzérmet szerzett a Lucz Anna, Kiss Blanka kajak kettes 200 méteren a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján.

Balláékkal ellentétben a világbajnoki bronzérmes Lucz Anna, Kiss Blanka páros remekül kapta el a rajtot a kajakosok sprintszámában. Féltávig vezetett is, de aztán a hajrában a szlovénok és a lengyelek is elmentek mellette, így – a hazaiak egységétől mindössze négy századmásodperccel lemaradva – harmadikként zárt.

„Ilyen pályát képzeltünk el, a rajtunk nagyon jól sikerült, majd az utazósebességünk is magas volt. A végén szoktunk billegni, de ez most csak a legvégén jött, és száznál még rá is tudtunk indulni az addigi sebességünkre. Ez külön örömet jelentett, mert nem mindig jön össze” – nyilatkozott a parton a mindig mosolygós Kiss Blanka.

Korábban írtuk