Hirdetés

KOZÁK DANUTA FOLYTATTA AZ ÉREMHALMOZÁSTAz ötszörös olimpiai bajnok ezúttal második lett, csak a riói olimpia ezüstérmese, a dán Emma Jörgensen tudta megverni.SZÉP VOLT, DANA!

Posted by Magyar Kajak-Kenu Szövetség on Sunday, June 6, 2021

A női kajak egyesek 500 méteres versenye előtt borítékolni lehetett a magyar dobogós helyezést, ugyanis az ötszörös olimpiai bajnok, ötkarikás címvédő Kozák Danuta is ott volt a mezőnyben, aki a múlt heti, szegedi válogatón nagyszerű formát mutatott.

A Ferencváros 34 éves kajakosa szűk két év után most indult először nemzetközi versenyen, és szombaton meg is nyerte a párost Bodonyi Dórával. Ezúttal is jól kezdett, de még nála is jobban a dán Emma Jörgensen, akit elsősorban sprintspecialistaként tartanak számon. Féltávnál Kozák harmadikként haladt a dán és a szerb Milica Novakovic mögött, majd a hajrához közeledve utóbbit lehagyta. Jörgensen azonban némileg váratlanul az utolsó kétszáz métert is jól bírta, így a világklasszis magyar kajakos hiába tett meg mindent a győzelemért, ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel.

„Hiányoltam a robbanékonyságomat. A második hétvége már sok volt így egyhuzamban. Hiányoltam, hogy nem tudok úgy robbantani, ahogy szerettem volna, illetve ahogy tudok. Nem örülök neki, hogy megvert Jörgensen, de jobb és gyorsabb volt, mint én. A cél az volt, hogy elfáradjak, ez megtörtént – mondta Kozák, aki már biztos tokiói csapattag. – Ezt a pályát még javítani kell az olimpiáig, az biztos. Fejben is lehet még javulni, de még van két hónapunk, remélem, sikerül.”

Korábban írtuk