Kónya Ádám a férfi sífutók 50 kilométeres tömegrajtos versenyében a 2022-es pekingi téli olimpián, a csangcsiakoui zónában lévõ Nemzeti Sífutó Központban 2022. február 19-én. MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

Caj Csi, a szervezőbizottság elnöke a járványhelyzet kezelésére hozott szigorú és hatékony szabályozást mintaként ajánlotta más nemzetközi események szervezőinek.
„Jó munkát végeztünk az ötkarikás játékok vendégül látása során” – emelte ki a záróünnepség előtt, majd „fantasztikus, rendkívüli és kiváló” jelzővel illetve a rendezést.

Tao Vej-tung, a szervezőbizottság szóvivője úgy fogalmazott: „olyan olimpiát rendeztünk, amely bekerül a történelembe”.

A játékok résztvevőit, közreműködőit elkülönítették, a buborékrendszer minden tagját naponta tesztelték. Az olimpiához kapcsolódóan elvégzett összesen 1,7 millió vizsgálatból 437 hozott pozitív eredményt, 265 a Pekingbe érkezéskor és 172 a buborékban.

Korábban írtuk

Csang Csia-tung, a szervezőbizottság alelnöke hangsúlyozta: annak ellenére, hogy koronavírusos időszakban került sor az olimpiára, a várakozásoknak megfelelően alakult és sikeres volt, mivel biztonságos környezetet teremtettek a résztvevők számára.