Fotó: mti archív

Délután négy óra óta tart a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségének ülése, amelynek első napirendi pontja a válogatott világbajnoki selejtezős szereplésének értékelése, illetve Bernd Storck jövője volt.

Néhány perce kiderült, hogy az MLSZ elfogadta a sportigazgató–szövetségi kapitány lemondását, aki mindkét posztjáról távozik.

Storck mérlege a magyar válogatott élén, huszonöt mérkőzésen 8 győzelem, 7 döntetlen, valamint 10 vereség. Idei eredménye viszont 2 győzelem és 5 vereség, 6–14-es gólkülönbség.

Az MLSZ 2015 márciusában utánpótlás-sportigazgatónak nevezte ki a korábban a berlini Hertha BSC-nél Dárdai Pállal és Király Gáborral is dolgozó szakembert, azzal a céllal, hogy fejlessze a magyar utánpótlásfutball egészét. Kinevezése után két héttel kiderült, hogy az U20-as világbajnokságon már Storck vezeti a magyar korosztályos válogatottat – végül a nyolcaddöntőig jutott a fiatalokkal.

Nem sokkal később, 2015. július 20-án bejelentették, hogy Storck átveszi Dárdai Pál helyét a felnőttválogatott élén, a Norvégia elleni pótselejtező sikeres megvívásának köszönhetően pedig kivezette a csapatot a franciaországi Európa-bajnokságra. A kontinensbajnokságon csoportelső lett a magyar együttes, végül a nyolcaddöntőben Belgium búcsúztatta Geráékat.

A világbajnoki selejtezőkön azonban már rosszabbul szerepelt a magyar csapat, például döntetlent játszott Feröeren, kikapott Andorrában és nem szerzett pontot az első két helyen záró Portugália-Svájc kettős ellen sem, így összesen 13 pontot gyűjtve lemaradt a vébéről.

(nso.hu/demokrata.hu)