Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Németh Balázs hangsúlyozta, hogy a világ 2023-ban megrendezésre kerülő legnagyobb sporteseményére több mint 200 ország, több mint 2000 sportolóját várják, valamint 3500 újságírót.

A vendégek eligazodását az a 2500 önkéntes fogja segíteni, akik regisztráltak a világbajnokság önkéntes programjába – tette hozzá.

Mint elmondta: a „Láss csodát” mottóval sorra kerülő bajnokságon, augusztus 19. és 27. között, vagyis kilenc nap alatt 14 versenyprogramra kerül sor és öt napon utcai futó és gyalogló versenyek is lesznek.

A többi között a Hősök teréről induló, majd a főváros látványosságait érintő és a Hősök terére visszaérkező maratoni futás.

Korábban írtuk


Ezzel kapcsolatban kifejezte reményét, hogy a fővárost látva sokan beleszeretnek Budapestbe, illetve Magyarországba.

Arról is szólt, hogy egy „lerobbant, mérgezett” ipari terület helyén épül meg a 35 ezer férőhelyes Nemzeti Atlétikai Központ, illetve egy új zöld parkkal is gazdagodik a főváros, ami jó Budapestnek és jő Magyarországnak.

Schmidt Ádám, a világbajnokság szervezéséért felelős kormánybiztos, az irányító testület elnöke hangsúlyozta, hogy a résztvevő versenyzőkön, sportvezetőkön és újságírókon kívül, mintegy 400 ezer látogatót várnak a Nemzeti Atlétikai Központba és egymilliárd nézőt a televíziók elé.

Ez óriási felelősség az önkéntesek számára is, hiszen a vendégek velük találkoznak először és nagy jelentősége lehet minden mosolynak, kedves gesztusnak. „Tegyünk meg mindent azért, hogy minden idők legjobb atlétikai világbajnokságát rendezze meg Budapest! Koronázzuk meg együtt a sportok királynőjét!” – fogalmazott a kormánybiztos.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke azt hangsúlyozta, hogy az atlétika történetében ez az egyetlen esemény, amelyre még nem került sor Magyarországon.

A rendezés elnyerésének annál is inkább örül – folytatta -, mert 2005-ben is pályáztak a világesemény megrendezésére, ám akkor egy „banánhéjon elcsúszva” elúszott a lehetőség.

Végül felhívta a figyelmet arra, hogy sok, eltérő kultúrából érkező vendég érkezik majd Magyarországra augusztusban. Elsősorban az önkénteseken múlik, hogy milyen élményekkel távoznak – mondta Gyulai Miklós.