Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Hirdetés

A címvédő és listavezető Ferencváros 6-0-ra kiütötte idegenben ősi riválisát, az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén. A zöld-fehérek öt mérkőzéssel a hátuk mögött százszázalékos teljesítménnyel a tabella élére ugrottak, míg az Újpest továbbra is nyeretlenül sereghajtó.

Ez volt a 236. bajnoki derbi, a Ferencváros a 113. sikérét aratta, az Újpest 61 győzelemnél tart, 62-szer pedig döntetlennel zártak a felek.

A Ferencváros sorozatban a 11. alkalommal nyerte a rangadót, az Újpest pályaválasztásával ez volt a legnagyobb arányú vendéggyőzelem, 1907-ben szintén 6-0-ra, 1910-ben pedig 7-1-re győzött idegenben a Ferencváros.


OTP Bank Liga, 7. forduló:
Újpest FC-Ferencváros 0-6 (0-4)
Szusza Ferenc Stadion, 6981 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Zachariassen (9.), Boli (24., 45., a másodikat 11-esből), Traoré (33.), Auzqui (67.), R. Mmaee (89.)

Újpest FC: Pajovic – Kastrati I. (Bjelos, 19.), Diaby, Kuusk – Pauljevic (Borello, a szünetben), Csongvai, Ljujic (Goure, a szünetben), Onovo, Antonov – Boumal (Lahne, 80.), Tallo (Katona M., 80.)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Besic, 57.), Vécsei – Zachariassen (Auzqui, a szünetben), Mercier (Gojak, a szünetben), Traoré (Tokmac Nguen, 57.) – Boli (R. Mmaee, 72.)

Az első perctől kezdve kézzel fogható volt a két csapat közti hatalmas különbség, a Ferencváros óriási fölényben futballozott és kedve szerint alakította ki a helyzeteket. Az Újpestnek hátrányban voltak azért gólszerzési lehetőségei, de Tallo mindent kihagyott. A bajnokcsapat már a szünet előtt kiütötte ősi riválisát – Zachariassen Wingo beadása után kezdte meg a gólgyártást, aztán Traoré a hazai tizenhatoson belül szerzett labdát és adott gólpasszt Bolinak, majd ő maga is bombagólt szerzett, végül Boli egy VAR-vizsgálatot követően befújt büntetőt értékesített. A félidőt jelző sípszót követően jó néhány hazai szurkoló el is indult hazafelé.

Korábban írtuk

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros néhány nappal ezelőtt születésnapját ünneplő vezetőedzője már a szünet után elkezdhette a pihentetést a Trabzonspor elleni, csütörtöki Európa-liga csoportmérkőzésre. Az FTC ezzel együtt is könnyedén tartotta kezében a mérkőzést, sőt a csereként pályára lépő Auzqui megszerezte a vendégek ötödik gólját, majd a 89. percben gólpasszt adott a szintén csereként beálló Ryan Mmaee-nak, aki ezzel beállította végeredményt.


Eredmények, 7. forduló:
Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 0-1
Újpest FC-FTC 0-6
szombaton játszották:
Kecskeméti TE-Paksi FC 3-1
Vasas FC-Puskás Akadémia FC 1-1
Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC 1-0
pénteken játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 0-5