Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller
Hirdetés

A Jacksonville-ben rendezett szombat esti visszatérő gálán bejátszották Trump korábban rögzített köszöntőjét, amelyből ismét kiderült, fontosnak tartja a sportesemények újrakezdését. Az elnök úgy fogalmazott, a távolságtartás és az összes többi szabály betartása mellett szükség van a sportra, majd gratulált Dana White UFC-elnöknek és szervezetének.

A zárt kapuk mögött rendezett gála az első MMA-esemény volt az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatti csaknem kéthónapos kényszerszünet után. Az eseményre New Yorkban került volna sor április 18-án.

Néhány órával a kezdés előtt az egyik harcos, a brazil Ronaldo „Jacare” Souza, valamint két segítője is pozitív koronavírus-tesztet produkált, így a Uriah Hall elleni mérkőzése elmaradt.

Korábban írtuk

Dana White korábban úgy fogalmazott, Donald Trump azt szeretné, hogy a visszatérő gála példaként szolgáljon a sportvilág valamennyi szereplője számára, ezért a többi összecsapást nem akarta törölni.

A gála főmérkőzésén a könnyűsúly veretlen világbajnoka, az orosz Habib Nurmagomedov helyére beugrott amerikai Justin Gaethje meglepetésre legyőzte honfitársát, Tony Fergusont, aki nyolc év után kapott ki ismét.