Fotó: demokrata.hu
Hirdetés

„Feladni soha” – üzent az egyik szurkolói dal egy sorával a meccs kezdetekor a ferencvárosi B-közép, és a drukkerek biztatása a 11. percben különösen aktuálissá vált, egy nagy védelmi hiba után, Verbickas révén ugyanis előnybe kerültek a vendégek. Mivel az első összecsapás gól nélküli döntetlen lett, így a Fradinak ezután minimum két találatot kellett szereznie a továbbjutáshoz, ami nem tűnt könnyű feladatnak, mivel a Suduva legnagyobb fegyvere eddig az európai kupaporondon a szervezett védekezés volt. 

Ráadásul a Ferencváros az első félórában nem is játszott igazán jól, de aztán megtalálta a ritmust, ennek meg is lett az eredménye: előbb a Boli buktatásáért megítélt büntetőt Varga Roland értékesítette, majd a szünet előtt a frissen igazolt Boli maga is betalált Zubkov beadása után.

A második félidőben a Suduvának támadóbban kellett fellépnie, de az első igazán nagy lehetősége a Fradinak volt, Zubkov azonban a lécet találta el. Bő két percre rá jött a hidegzuhany, egy kevésbé veszélyesnek tűnő vendégtámadás végén egyenlített a Suduva a Blazicot megelőző Topcagic révén a 64. percben. Megint a vendégek álltak továbbjutásra…

A Fradi azonban nem tört meg, sőt, lényegében azonnal válaszolt: a 66. percben Tokmac 21 méterről lőtt nagy gólt, majd a Rebrov-csapatnak ezután is megvoltak a helyzetei – Zubkov például a 73. percben ajtó-ablak helyzetben fejelt mellé, majd a 75. percben Boli lőtt közelről a kapusba. A rendkívül izgalmas meccs a hosszabbítás utolsó percében dőlt el végleg: Zubkov buktatásáért ítélt újabb büntetőt a bíró – aki addig inkább a vendégeknek kedvezett –, amit Sihnevich értékesített is.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Ferencváros 15 év után szerepelhet ismét a második számú európai kupasorozat csoportkörében, amelynek sorsolását pénteken 13 órától rendezik. 


Ferencváros–Suduva 4-2 (2-1)
Groupama Aréna, 18 567 néző, v.: Marco Guida (olasz)
Gól: Varga (36. – tizenegyesből), Boli (45+1.), Tokmac (66.), Sihnevich (90+4, tizenegyesből), ill. Verbickas (11.), Topcagic (64.)
Továbbjutott: a Ferencváros 4-2-es összesítéssel
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér (Ihnatenko, 71.), Haratin – Varga (Isael, 67.), Tokmac, Zubkov – Boli (Sihnevich, 80.)
Suduva: Kardum – Svrljuga, Kerla, Jankauskas, Hladík, Zivanovic – Verbickas (Jankauskas, 71.), Cadjenovic, Matulevicius (Vezevicius, 89.) – Topcagic, Tadic (Goluvickas, 46.)