Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

Varga Zsolt tanítványai a nagyszünetben még meglepetésre négygólos hátrányban voltak, azonban rendkívül magabiztos játékkal fordítottak és az ötgólos Jannisz Funutlisz vezetésével diadalmaskodtak.

A Ferencváros 1978, 1980 és 2018 után negyedszer hódította el a trófeát.

Európai Szuperkupa:
CN Marseille (francia) – FTC-Telekom Waterpolo 11-14 (2-2, 6-2, 1-4, 2-6)
gólszerzők:
Funtulisz 5, Younger 3, Zalánki, Varga Dé. 2-2, Jaksic, Constantin-Bicari 1-1

A találkozó favoritja a Ferencváros volt, amely két hete a BL csoportkörében 13-7-re verte a marseille-i csapatot úgy, hogy már 7-1-re is vezetett.

A döntetlennel zárult nyitónegyed után ugyanakkor a francia csapat nagy meglepetésre szétzilálta a zöld-fehérek védekezését és hat gólt szerezve 8-4-es előnnyel mehetett a nagyszünetre.

A harmadik felvonásban az FTC gyakorlatilag másfél perc alatt ledolgozott hármat a hátrányából – miközben Vogel Soma sorra mutatta be a védéseket -, a franciák viszont emberelőnyben újra kettőre léptek meg. Aaron Younger közvetlenül a dudaszó előtt talált be, amivel ismét minimálisra csökkent a különbség.

A záró felvonás elején Varga Dénes egyenlített, de szinte azonnal jött a válasz a túloldalon. Az újabb magyar gólra sem kellett sokat várni, egy tökéletesen kijátszott emberelőny végén Nicolas Constantin-Bicari húzott a kapuba. Öt perccel a vége előtt már a magyar bajnoknál volt az előny Younger harmadik találatával. Bő három perccel a vége előtt újabb fórt kapott az FTC, Varga Zsolt pedig időt kért, a megbeszélést követően Jannisz Funutlisz gyakorlatilag két passz után értékesítette az előnyt, majd a Nikola Jaksic által kiharcolt ötméterest is a nyáron szerződtetett görög klasszis váltotta gólra, lezárva ezzel a legfontosabb kérdést.