Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

Telt ház és nagyszerű hangulat várta a csapatokat a Fradi első hazai Európa-liga meccsén, a találkozó viszont ennél rosszabbul nem is kezdődhetett volna: az első percben Nedjalkov futott el a bal oldalon, beadott Lukokinak, aki az ötös magasságából a bal alsó sarokba lőtt. Dibusz Dénes még beleért a labdába, de védeni nem tudott… (0-1).

Az FTC csak bő negyedóra után kezdte megtalálni a ritmust, ám nemhogy az egyenlítés nem sikerült, a 40. percben már kettővel mentek a bolgárok, ekkor Rafael Forster lőtt nagyjából 30 méterről óriási szabadrúgásgólt Dibusz kapujába. (0-2)

Fotó: demokrata.hu
A szurkolókra nem lehetett panasz

Apró reménysugarat csak az jelentett, hogy Dragos Grigore még a szünet előtt megkapta második sárga lapját, így a Fradi egy félidőre emberelőnybe került.

A második játékrészben látszott is a Rebrov-csapaton, hogy igyekszik kihasználni az emberfórt – jóval többet birtokolta a labdát a Ferencváros, helyzetei is voltak, ám a 64. percben jött ismét Rafael Forster, és egy szöglet után a hálóba csúsztatott. (0-3)

Ez nem a Ferencváros napja volt: a játékosok hozzáállásával nem volt gond, de egyszerűen semmi sem jött össze a hazaiaknak, míg a Ludogorec megmutatta, nem véletlenül verte két héttel ezelőtt 5-1-re az orosz CSZKA Moszkvát…


UEFA Európa-liga, csoportkör, 2. forduló
FTC–Ludogorec 0-3 (0-2)
Groupama Aréna, 16.100 néző, v.: Bartosz Frankowski (lengyel)
Gólszerző: Lukoki (1.), Rafael Forster (40., 64.)
Kiállítva: Grigore (43.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Sihnevich, 73.), Haratin – Zubkov (Varga R., 79.), Tokmac Nguen, Isael – Boli (Skvarka, 73.).
Vezetőedző: Sergei Rebrov
Ludogorec: Iliev – Cicinho (Ikoko 69.), Grigore, Forster, Nedjalkov – Badji, Anicet – Lukoki (Góralski, 57.), Marcelinho (Moti, a szünetben), Wanderson – Keserü.
Vezetőedző: Sztaniszlav Gencsev