Az idén Európa-bajnok magyar együttes a döntőben 45-37-re kapott ki az előző három vb-n is győztes és Tokióban olimpiai bajnok dél-koreaiaktól. A magyar válogatott a legutóbbi, 2019-es budapesti vb-n ugyancsak ezüstérmes volt, akkor szintén a dél-koreaiaktól szenvedett vereséget – egyetlen tussal.

Az aranyéremért rendezett kairói ütközetben a háromszoros olimpiai bajnok, az első egyéni vb-címét itt megszerző Szilágyi a nyitó asszóban 5-4-re verte Kim Jun Hót, majd Gémesi 6-4-re kikapott Oh Szang Uktól, az első kör lezárásaként pedig Szatmári 5-4-es vereséget szenvedett Gu Bon Giltől. A második szakasz 15-13-as dél-koreai vezetésről indult, de csakhamar jelentősen nőtt a különbség, mert a nagyon dinamikus akciókat indító Kim 5-1-re lelépte Gémesit. Szilágyi négy szép találattal kezdett Guval szemben, majd egy ütközés után a jobb lábfeje, nagy lábujja kezelésre szorult. Végül 6-5 lett ez az asszó, így csak eggyel kerültek közelebb a magyarok. A második kör végén Szatmári 5-3-ra kikapott Ohtól, így a dél-koreaiak 30-23-ra vezettek. Decsi lépett pástra Gémesi helyén, de nem tudott változtatni a tendencián, 5-1-re maradt alul Guval szemben, majd Szatmári faragott valamit a hátrányon Kim elleni 6-5-ös győzelmével. Az utolsó pár előtt 40-30-ra vezetett az ellenfél, végül Szilágyi 7-5-re verte Ohot, de a fordításra nem volt esély.

Hirdetés
Korábban írtuk

A magyarok a versenyük első napján, szerdán 45-30-ra verték a vietnámiakat, majd 45-33-ra a spanyolokat, ezzel negyeddöntőbe jutottak. A csütörtöki folytatásban 45-30-ra nyertek a törökök, az elődöntőben pedig – a hajrában fordítva – 45-42-re az olaszok ellen.

A magyar kardcsapat sorozatban az ötödik vb-t zárta éremmel. Az előző négyen háromszor második, egyszer harmadik lett: 2016-ban az oroszoktól, 2017-ben és 2019-ben a dél-koreaiaktól kapott ki a döntőben, 2018-ban pedig bronzérmet szerzett.