Fotó: MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles
Sigér Dávid (b) ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án
Hirdetés

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló:

Celtic Glasgow (skót)-Ferencváros 1-2 (0-1)
Celtic Park, zárt kapus, v.: Allard Lindhout (holland)
Gólszerzők: Christie (53.), illetve Sigér (7.), Tokmac Nguen (75.)

Celtic: Barkasz – Elhamed (Frimpong, 78.), Julien, Ajer, Taylor – Brown, C. McGregor – Forrest (Ajeti, 78.), Christie, Elyounoussi – Ntcham
Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic, Civic – Sigér, Haratin, Somália – Uzuni (Dvali, 86.), Isael (Boli, 71.), Tokmac Nguen (Skvarka, 80.),

7. perc: Egy ferencvárosi szöglet utáni lepattanót Somália csúsztatott tovább fejjel Sigér Dávidnak, aki megtolta a labdát és 20 méterről óriási gólt lőtt a kapu jobb oldalába (0-1).
53. perc: A Ferencváros tizenhatosánál adogatott a Celtic, Christie 18 méterről, középről lőtt, a labda a blokkolni akaró Kovacevic fején is megpattant, így Dibusz nem tudott hárítani (1-1).
75. perc: Egy előrevágott labda tökéletesnek bizonyult a lendületből érkező Tokmac Nguennek, aki lefutotta Elhamedet, majd az alapvonaltól négy méterre, éles szögből lőtt, a labda a kapus lábai között a bal sarokba gurult (1-2).


A várakozásoknak megfelelően Celtic-támadásokkal kezdődött a mérkőzés, míg a Ferencváros klasszikus középcsatár nélkül állt fel és kontrákra rendezkedett be, a kapusok közül is Dibusz Dénesnek kellett először játékba avatkoznia. Az első gólt azonban a magyar bajnokcsapat szerezte. Egy gyors ellentámadásból kiharcolt szöglet után Sigér Dávid egy rá jellemző, pontos távoli bombával szerzett vezetést. 

Szerhij Rebrov taktikája jó negyven percig tökéletesen működött, a ferencvárosi játékosok rendkívül fegyelmezetten, egymást tökéletesen segítve futballoztak. Csak a félidő utolsó öt percére tudott váltani a Celtic és ekkor folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket, Dibusz azonban magabiztos volt.

Fotó: MTI/AP/PA/Andrew Milligan
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője

A fordulást követően egy megpattanó lövéssel gyorsan egyenlített a skót együttes, néhány perccel később pedig csak a felső léc választotta el a vezetéstől Ntcham lövése után. A szakadó esőben a hazai zöld-fehérek nem nagyon engedték ki a kapuja elől a Ferencvárost, azonban a félidő közepe után, szinte a semmiből, a Djurgarden ellen duplázó Tokmac Nguen révén újra előnybe került a Fradi. A hajrában ugyan nyomott a Celtic, de játékából ekkor már hiányzott az átütőerő, így a fegyelmezett, nagyon tudatosan futballozó, helyzeteit tökéletesen kihasználó Ferencváros kiharcolta a továbbjutást. A tény, hogy a skót bajnok utoljára tizenöt évvel ezelőtt esett ki már a BL-selejtező 2. fordulójában, jól mutatja, mekkora bravúrt vitt véghez a Rebrov-csapat.

Korábban írtuk