Hirdetés

Közvetlenül Kovacevic legyőzése után a szokásos aláírás mellett ezt írta az őt vevő kamera lencséjére Novak Djokovic: „Koszovó Szerbia szíve. Állítsátok meg az erőszakot”.

Később, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón így fogalmazott:

– Szerbként nagyon fáj nekem, ami Koszovóban történik – mondta. – A legkevesebb, amit tehetek, hogy közszereplőként és egy olyan ember fiaként, aki Koszovóban született, felelősnek érzem magam. Úgy érzem, hogy egész Szerbiát támogatnom kell. Nem tudom, hogy mit hoz a jövő a szerb nép és Koszovó számára, de rendkívül lényeges, hogy kifejezzük a támogatásunkat.

Fotó: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci

Hangsúlyozta: ellenzi a háborúkat és minden konfliktust.

– Koszovó a mi tűzhelyünk, a mi erődítményünk, a legnagyobb csata ott zajlott, a legfontosabb kolostorok ott vannak – mondta Djokovic.

Korábban írtuk

A 444 a Reuters nyomán arról ír, a Koszovói Olimpiai Bizottság arra kérte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, hogy indítson fegyelmi eljárást Novak Djokovic ellen.

– Novak Djokovic ismét a szerb nacionalisták propagandáját támogatta, és ehhez a sport felületét használta fel – mondta Ismet Krasniqi, a Koszovói Olimpiai Bizottság elnöke.

A Roland Garros már reagált a történtekre – szerintük Djokovic semmilyen előírást nem szegett meg.

„Nincsenek hivatalos Grand Slam-szabályok arra nézve, hogy a játékosok mit mondhatnak és mit nem. A Francia Teniszszövetség (FFT) nem tesz további bejelentést és nem foglal állást az ügyben” írták.