Fotó: MTI/Vasvári Tamás
A ferencvárosi Olekszandr Zubkov gólt szerez a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC- Ferencváros mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2021. április 25-én
Hirdetés

A bajnoki címét hét közben, az Újpest ellen bebiztosító zöld-fehérek vezetőedzője, Szerhij Rebrov több kulcsemberét is pihentette, de a Fradi így is különösebb megerőltetés nélkül nyert Fehérváron.


OTP Bank Liga, 31. forduló
MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Nikolics (82.), illetve Zubkov (36., 54.)

Fehérvár: Kovács D. – Bolla, Rus, Musliu, Stopira – Dárdai (Bamgboye 57.), Nego, Rúben Pinto (Alef 79.), Petrjak – Nikolics – Zivzivadze (Houri 70.)
Ferencváros: Bogdán – Wingo, Botka, Mmaee, Dvali, Heister – Somália, Laidouni (Vécsei 78.) – Zubkov (Baturina 70.), Isael (Gera D. 70.), Mak (Tokmac 70.)

A forduló rangadóján nem estek egymásnak a csapatok, az első negyedórában mezőnyjáték folyt enyhe hazai labdabirtoklási fölénnyel. A szokatlan felállásban kezdő Ferencváros elvétve jutott el a fehérvári tizenhatos környékére, a házigazdák többször, de az akciókat jobbára távoli, pontatlan lövésekkel zárták. A bajnok a 36. percben szerezte meg a vezetést, Olekszandr Zubkov az ötösön belül megszerezte a labdát a bizonytalankodó hazai kapustól, Kovács Dánieltől, majd az üres kapuba gurított.

Fordulást követően növelte előnyét a Fradi, Isael nagyszerű kiugratását követően ismét Zubkov volt eredményes. Ezután próbálkozott a Fehérvár, de sok hibával és kevés meggyőződéssel támadott. Így komoly helyzetet sem tudott kialakítani a vendégkapu előtt, egészen a 82. percig, amikor talán az első formás hazai akció futott a pályán, amelynek végén Nikolics Nemanja szépített, beállítva ezzel a végeredményt. Az utolsó percekben a Fradi nagyon profin „ült rá” az eredményre, győzelme így nem forgott veszélyben.

A forduló eredményei:

A tabella:

Fotó: eredmenyek.com
Korábban írtuk