Fotó: fradi.hu
Hirdetés

A 25. évforduló emlékére a Fradi Média háromrészes dokumentumfilmet készített, amelynek első részét pénteken mutatta be a klub. A második rész szombaton, szeptember 12-én, a harmadik pedig vasárnaptól lesz látható a fradi.hu-n.

A filmet egyben is meg lehet majd nézni, először az egész napos ingyenes FRADIBL25 eseményen, amelyre szeptember 13-án, vasárnap kerül sor a Groupama Arénában. Vetítési időpontok: 11.30 és 16.30, helyszín pedig az aréna sajtóterme. 

A vetítés mellett már kapunyitáskor, azaz 10 órakor érdemes kilátogatni az arénába. Hiszen a vadonatúj Fradi Kamion, a Fradi Múzeum és a Fradi Shop is egész nap várja drukkereket, de különböző játékokkal is készülnek: lehet majd csocsózni, pingpongozni és teqballozni is (utóbbit a BL-sztárok ellen), valamint beszélgetések is lesznek a BL-csapat kiválóságaival.

A teljes film premierje tehát vasárnap, szeptember 13-án 11.30-kor a sajtóközpontban.

a film első része
Korábban írtuk

Az első részben bemutatják az előzményeket, azaz hogy a hazai triplázás ellenére miért tekintették teljesen esélytelennek a Fradit az Anderlecht elleni párharc előtt, és a belgák hogyan becsülték le a magyar bajnokot. A főszereplőkkel készített rengeteg friss interjú segítségével kiderül, melyik játékos milyen előzmények után került az Üllői útra, a későbbi BL-csapatba. Korabeli fotókkal, rengeteg archív felvétellel felidézik a két óriási csodát, az Anderlecht kiverését és a Grasshoppers elleni 3-0-s, zürichi győzelmet, valamint az azt követő felejthetetlen ünnepléseket. De arra is fény derül, mi történt a svájci összecsapás szünetében Vincze Ottó le nem cserélése körül.

Az első részben megszólalnak: Albert Flórián, Ballai Attila, Bodnár József, Hajdu Attila, Hajdú B. István, Havasi Mihály, Kecskés Zoltán, Keller József, Kű Lajos, Lipcsei Péter, Lisztes Krisztián, Mucha József, Nagy Zsolt, Nyilas Elek, Páling Zsolt, Schuszter Dóra, Szeiler József, Szűcs Mihály, Telek András, Tobak Csaba, Vincze Ottó, Zoran Kuntics. Illetve archív felvételeken korábbi játékosok, edzők és szurkolók.