Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

A visszavágóra jövő szerdán 20 órától kerül sor a Groupama Arénában. Az ütközet győztese a pozsonyi Slovan és a georgiai Dinamo Batumi továbbjutójával találkozik, míg a vesztese átkerül a Konferencia-ligába, ahol az északmacedón KF Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps alulmaradója vár rá.


Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzés
FC Tobol–FTC 0–0 (0–0)
FC Tobol: Alexander – Kairov, Maly, Tomasevich, Amanovich – Tagybergen, Jovancic, Zharynbetov (Muzhikov, 69.) – Tosic, Zhaksylykov (Vukadinovic, 77.), Rúben Brígido (Sergeev, 63.).
Vezetőedző: Milan Milanovic
FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 77.), S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Vécsei (Esiti, 51.), Laidouni – Tokmac, Zachariassen (Marquinhos, 62.), Traoré – Boli (Bassey, 62.).
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov.

A zöld-fehéreknek több szempontból sem volt könnyű dolguk, hiszen 3900 kilométert kellett utazniuk Budapestről, az időeltolódással is meg kellett küzdeniük, ráadásul a Csercseszov-csapattal ellentétben, amelynek ez volt ez első „őszi” meccse, a Tobol játékban van, hiszen a tavaszi-őszi lebonyolítású kazah bajnokság már javában tart.

A Ferencváros jobban kezdte a mérkőzést ellenfelénél, mégis a kazahoké volt az első komoly lehetőség. Később a magyar bajnok előtt is adódott ziccer, de Boli és a kipattanó labdát megszerző Zachariassen sem volt elég higgadt, hogy vezetéshez juttassa a csapatát. A játékrész második felében kissé töredezetté vált a játék, így a kapuk kevésbé forogtak veszélyben, nem született gól a szünetig.

Korábban írtuk

A folytatásban ismét a zöld-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de fölényük meddőnek bizonyult, ugyanis komoly bravúrt nem kellett bemutatnia a hazai kapusnak ahhoz, hogy a Tobol tartsa a 0-0-s eredményt. A hajrára sem változott a játék képe, a magyar bajnok irányított, de igazán komoly nyomást nem tudott helyezni a riválisára, amely – egy-egy kontra mellett – biztosan őrizte a lefújásig a gól nélküli döntetlent.