Bár győri támadásokkal kezdődött az FTC és az ETO összecsapása, összességében véve már az első félidőben is a hazaiak domináltak. Több veszélyes helyzetük is volt – Hajnal Tamás egyik szöglete után például Windecker József a gólvonal elől mentett, Böde Dániel pedig ziccert hagyott ki –, ezeket azonban nem sikerült gólra váltani.Nem úgy a második félidőben! Ennek a játékrésznek egy gyors, 47. percben született találat adta meg az alaphangját: a télen igazolt tehetséges balhátvéd, Ramírez középre adása után a belga válogatott Roland Lamah sodorta közelről a hálóba a labdát. A vezetés után is a Fradi uralta a meccset, s 12 perccel később újabb gólnak örülhettek a hazai drukkerek. Michał Nalepa fejelte le nagyszerűen a labdát Hajnal Tamás elé, a válogatott középpályás pedig éles szögből a kapuba lőtt.

A biztos vezetés tudatában Thomas Doll csapata rendkívül okosan futballozott, az ETO játékában pedig nem volt benne, hogy szépíteni, netán – az előző fordulóban játszott Videoton elleni találkozóhoz hasonlóan – kétgólos hátrányból egyenlíteni tud. Nem is sikerült felzárkózni, sőt a Fradi ismét gólt szerzett: a 83. percben Ramírez adott be pontosan, a télen éppen Győrből igazolt Varga Roland pedig 10 méterről, fejjel szerezte meg első ferencvárosi gólját.

Az FTC szurkolói a jól sikerült igazolások és téli felkészülés után abban bíztak, kedvenceik igazi „Fradi-tavaszt” produkálnak, s a csapat egyelőre nem is okoz csalódást. Az előző bajnoki fordulóban nyertek Dunaújvárosban, hét közben 5-0-ra győztek a Csákvár ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében, most pedig simán behúzták első tavaszi rangadójukat. Érdekesség, hogy a három téli szerzemény közül kettő, Hajnal és Varga ma eredményes volt, Ramírez beadásai után pedig két találat is született. Ráadásul a  második félidei játék magyar szinten valóban kiemelkedő volt, a Ferencváros minden csapatrészben magasan ellenfele fölé nőtt. Ezúttal tehát még az is csak apró bosszúságot jelentett, hogy a 90. percben a spanyol Mateost második sárgája után kiállította a játékvezető.

(bp, demokrata.hu)

NB I. (OTP Bank Liga) 19. forduló:
Ferencváros-Győri ETO FC 3-0 (0-0)
Groupama Aréna, 8700 néző
gólszerzők: Lamah (47.), Hajnal (60.), Varga R. (83.)
kiállítva: Mateos (90.)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez – Somália – Lamah, Gera (Busai, 82.), Hajnal (Cukic, 78.), Varga R. (Lauth, 86.) – Böde
Győr: Pogacsics – Bradovszki, Lipták, Lang, Ibánez – Bucsa (Kamber, 78.), Windecker – Prso (Strestík, 55.), Pátkai (Trajkovic, 55.), Koltai – Priskin

További eredmények:
péntek:
Paks–Puskás Akadémia 2-1
szombat:
Lombard Pápa–Dunaújváros 1-0
Kecskemét–Diósgyőr 2-1
PMFC-Matias–Haladás 2-1

További mérkőzések:
szombat, 18:30: Videoton–Nyíregyháza, vasárnap: Honvéd–MTK, DVSC-Teva–Újpest.